Jou laten stralen, dat is mijn doel!

 Fijne lijntjes en rimpels

Fijne lijntjes vormen vaak de eerste signalen van huidveroudering. Al vanaf je 25ste neemt de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur af. Maar met de juiste aanpak in huidverzorging kun je voorkomen dat je huid uitdroogt en als het ware scheurt. Die fijne droogtelijntjes ontstaan namelijk wanneer je huid simpelweg uitdroogt en scheurt. Na verloop van tijd veranderen deze lijntjes in rimpels, mede door het afnemen van collageen, elastine en hyaluronzuur. In de salon heb ik een scala aan mogelijkheden om deze fijne lijntjes en rimpels te verminderen of zelfs te laten vervagen. Ik zal je altijd een realistisch plan presenteren om jouw huid haar jeugdigheid terug te geven.

Fijne lijntjes aanpakken
Het voorkomen van lijntjes en rimpels begint met de juiste huidverzorging thuis. Een gezonde huidconditie vertraagt het verouderingsproces. Voordat ik een persoonlijk plan opstel, voer ik een grondige huidanalyse uit. Aan de hand van deze informatie werken we samen aan een verzorgingsroutine die niet alleen past bij je huidwensen, maar ook bij je dagelijkse levensstijl, inclusief leefstijl en voeding.

Rimpels begrijpen
Rimpels kunnen in twee categorieën vallen: mimische en statische. Mimische rimpels (ook wel dynamische rimpels genoemd) ontstaan door spiersamentrekkingen en komen voornamelijk voor in het bovenste deel van het gezicht. Voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, lachrimpels - ze zijn zichtbaar wanneer je gezicht in beweging is. Deze rimpels kunnen zelfs al in de puberteit verschijnen wanneer je lacht of fronst. Gelukkig verdwijnen deze rimpels dan nog gemakkelijk.

Statische rimpels zijn rimpels die ontstaan door een combinatie van verhoogde activiteit van de onderliggende spieren en een afname van collageen, elastine en hyaluronzuur. Naarmate je ouder wordt, kunnen deze rimpels zelfs zichtbaar blijven wanneer je je gezichtsspieren niet beweegt. Door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur te stimuleren, kun je ervoor zorgen dat deze rimpels verminderen.

De rimpels aan de onderkant van je gezicht ontstaan door verslapping van de huid. De huid heeft minder kracht om de huid omhoog te houden. Ook hier geldt dat een stimulatie van collageen, elastine en hyaluronzuur kan zorgen voor een stevigere huid met meer volume.

Samen met aandacht voor je leefstijl en voedingspatroon kunnen we een holistische aanpak creëren voor een jeugdiger uitziende huid.

Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend intakegesprek in mijn salon, waar ik je meer kan vertellen over de mogelijkheden.